تعریف مسئله و فرضیات :
به دلیل کاربردهای صنعتی , تکنولوژیکی و زیست محیطی ترکیبات نقره , امروزه به تهیه و بهبود خواص این ترکیبها , توجه بسیار زیادی از طرف دانشمندان در حوزه های مختلف می شود.همچنین روشهای زیادی نیز برای تغییر , تنظیم و بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی ترکیب های نقره توسعه یافته است. در این میان به نظر می رسد بررسی اثرهای تابش ذره ای و الکترومغناطیسی با انرژی های بالا برروی این ترکیب ها , هم از لحاظ نوع اثر و هم از لحاظ میزان کنترل تنظیم پذیری خواص مورد نظر منحصر به فرد باشد.به همین دلیل مساله ای با عنوان یاد شده طرح می شود که اثر تابش نوترون و گاما بررسی نانوکامپوزیتها بر پایه ی نقره در این پروپوزال مورد بررسی قرار گرفته و در مورد نتایج فیزیکی حاصل بحث می شود.
فرضیات:انتظار می رود که با تاثیر اشعه گاما وتابش نوترون بر روی نانو کامپوزیت نقره-پلیمر و ایجاد نقص های شبکه ای , تولید رادیکالهای ازاد, اندازه و غلظت نانو ذرات نقره دستخوش تغییر شود. این تغییرات می تواند ناشی از تغییررفتار فیزیکی ذرات نانو بعد از تاثیرتابشها باشد. فرض بر این است که این تاثیرات با بررسی خواص اپتیکی و فیزیکی ذرات قابل توجیه باشد.
ب- هدف و ضرورت تحقیق :
هدف از این پروژه بررسی تغییرات فیزیکی به وجود آمده بر روی نانو کامپوزیت های پلیمری بر پایه ی نقره در راستای تابش گاما و نوترون و در نهایت مقایسه ی نتایج به دست آمده با نتایج گزارش شده است.
ج-پیشینه تحقیق :
1- پویسو و همکاران با بررسی تغییرات نانو کامپوزیت Ag/PVP (نقره/پلی وینیل پیرولیدون) توسط پرتو گاما نشان دادند که موقعیت پیک پلاسمون های سطحی اندازه ی ذرات نقره را نشان می دهد که در حدود ۳۲ نانومتر است. دز پایین اشعه ی گاما (10Gy) بیشترین تغییرات خواصی نانو کامپوزیت را موجب می شود.[Puiso & et.al, 2011].
2-ریشی پال چاهال وهمکاران با تحقیق تاثیر پرتو ماورای بنفش بر ویژگی های ساختاری نانو کامپوزیت Ag/PVP پی بردند که با افزایش زمان تابش دهی غلطت نانو ذرات نقره افزایش می یابد.
[Rishipal chahal & et.al,2011]
۳-کاکارویک پوپوویک و همکاران با استفاده از تکنولوژی تابشی بر روی نانوکامپوزیت نقره/هیدروژل برای کاربرد در پزشکی به این نتیجه رسیدند که تابش گاما مناسب برای تولید نانو ذرات نقره در ماتریس هیدروژل توسط محصولات رادیولیتیک آب است.و آنالیز پراش پرتو X تایید کننده ی ساختار fcc نانو ذرات نقره می باشد.
[Kacarevic-Popovic & et.al 2010]
4-پن و همکاران با تحقیق تاثیر پرتو گاما بر روی فیلم کامپوزیت Ag/SiO2 و خواص جذب اپتیکی گزارش کردند که جابجایی به سمت طول موج های قرمز در طیف جذبی سایز ذرات را به خوبی نشان می دهد و جابجایی به سمت طول موج های آبی بر هم کنش قوی تر بین ذرات نقره و ماتریس SiO2 را نشان می دهد.
[Pan & et.al 2003]
5-کلایتون و همکاران با بررسی تاثیر تابش گاما بر روی انتقال حرارت شیشه ای و خواص مکانیکی نانو کامپوزیت PMMA/Soot نشان دادند که نانوکامپوزیتهای 0.5% ,0.25% PMMA/Soot در مقایسه با PMMA خالص مقاومت بیشتری از خود در مقابل تابش نشان می دهند.در حالیکه 1% PMMA/Soot به علت تراکم بیشترذرات Soot افزایش سختی تابشی از خود نشان نمی دهد. [Klaiton & et.al 2004]
6-رضایی و همکاران با تحقیق بر روی خواص اپتیکی سولفید کادمیم-پلیمر با استفاده از روش SILAR و حرارت دهی و تابش دهی به وسیله ی پرتو گاما نشان دادند که جابجایی به طرف طول موجهای آبی در شکاف انرژی و تصاویر SEM تایید کننده ی تشکیل نانوذرات کادمیم در پلیمر ماتریس است.
تا جایی که اطلاع داریم در سطح ملی و بین المللی، با این عنوان پروپوزال و هدف ارائه شده کار پژوهشی انجام نشده است.
تعداد صفحات : 9
فرمت فایل : word ( قابل ویرایش ) میباشد.
توجه : این فایل با بهترین کیفیت قابل پرینت میباشد.